Campus nyt

AAMS-praktikant giver stort udbytte for virksomhed – og omvendt / AAMS-intern a great asset for company

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
AAMS-praktikant giver stort udbytte for virksomhed – og omvendt / AAMS-intern a great asset for company
by Jacob Munkholm Jensen - Thursday, 17 May 2018, 8:47 AM
 
AAMS-praktikant giver stort udbytte for virksomhed – og omvendt

Bachelorpraktikanter fra AAMS er populære hos virksomhederne, som får stor glæde af de næsten-udklækkede maskinmestre. Et godt eksempel er Casper Naldal Vognsen, som har været i praktik på Nissens A/S i Horsens.

Casper


Faktisk startede bekendtskabet allerede i 10. klasse, hvor Casper var i praktik på virksomheden, og da han mange år senere kontaktede dem igen med henblik på en evt. bachelorpraktik, huskede de afdelingslederen ham stadig.

"Jeg sidder i testafdelingen, hvor vi bl.a. har en vindtunnel, der tester kølernes ydelse. Den vil man gerne have mere automatiseret, for sådan, som det er nu, er der rigtig mange parametre, som operatøren skal holde øje med," forklarer Casper.

På sigt vil Nissens A/S gerne udvikle en vindtunnel, der selv kan opsamle de nødvendige data.

"Så jeg sidder og arbejder med at fastlægge varmetabet, som er data, der skal bruges i udviklingen af den automatiserede vindtunnel. Først undersøgte jeg vindtunnelens måleudstyr og hvordan man bruger det nu. Så så jeg på hvordan de regner med at gribe det an i en automatiseret version, og så på om det nu også holder vand i forhold til varmetabet. I mit arbejde har jeg brugt mange af de teorier og praksis, jeg har lært på skolen," forklarer Casper videre.

Han har afsluttet de 50 fuldtids arbejdsdage, som praktikken varer, men har fået lov til at blive på fabrikken under arbejdet med bacheloropgaven. Det betyder i praksis, at han hele tiden er tæt på det projekt, han skriver om, og de mennesker, der arbejder med det. Det er en stor hjælp.

Friske øjne på problemstillingerne
Nissens A/S er mest kendt for at lave kølere til store dele af industrien. Den østjyske virksomhed leverer både til oem samt automotive eftermarkedet og er gået fra at være komponent leverandører til system leverandører. Selvom der allerede er flere maskinmestre ansat – heraf tre alene i testafdelingen – er Casper kun den anden maskinmester bachelorpraktikant, testafdelingen tager ind. Men han bliver næppe den sidste.

"Som praktikant kommer man jo og ser på problemstillingerne med friske øjne og er i det hele taget en ekstra ressource,” siger Casper.

Og det er en tilgang, der glæder Caspers bachelorvejleder, lektor Simon Djernæs.

"Praktikken er med stort udbytte for både Casper og virksomheden. Faktisk er jeg lidt stolt over at det går så godt og har været så givende," siger Simon Djernæs.

I sin dialog med Nissens A/S oplever Simon Djernæs, at begejstringen er gensidig. Og det er i hvert fald noget, Casper er glad for at erfare. Han lægger ikke skjul på at han har været meget glad for praktikken, og at han i fremtiden meget gerne vil fortsætte samarbejdet.

"Ikke to dage er ens. Det er en spændende og lærerig arbejdsplads med masser af gode kolleger," understreger Casper Naldal Vognsen.