Campus nyt

AAMS lægger ud med godt sommer-optag

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
AAMS lægger ud med godt sommer-optag
by Jacob Munkholm Jensen - Wednesday, 8 August 2018, 11:49 AM
 

Lørdag den 28. juli kunne Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggøre tallene for sommerens KOT-optag, og de viser stor søgning på alle AAMS’ uddannelser. 


Aarhus fra taget

Alle pladser på maskinmesterstudiets sommeroptag var udfyldt, da tallene for kommende semesters optag blev offentliggjort. Samtidig er tilmeldingerne til vinteroptaget for 2019 begyndt at tikke ind, om end der stadig er pladser at få der.

Masse af maskinmester-studerende i Aarhus
I alt kan AAMS byde velkommen til 100 maskinmester-studerende på 1. semester, 120 maskinmester-studerende på 4. semester og 39 nye adgangskursister (AK) på fremmødeholdet. På AK Fjern er der tilmeldt 22 kursister. Dette er en flot fremgang siden sidste optag, hvor skolen oplevede en afmatning i antal ansøgere.

“Fra Aarhus Maskinesterskoles side er vi meget glad for optaget. Vi ser en fremgang i forhold til sidste års optag. Dette er i sagens natur glædeligt, særligt set i lyset af at optaget til forårssemestret 2018 var markant lavere end i 2017,” siger rektor for AAMS, Anders Hanberg Sørensen.

Det svigtende optag sidste år viste sig at være en generel tendens på landsplan, men heldigvis lader det til, at de fleste af landsts maskinmesterskoler nu igen oplever fremgang.

Også teknologerne går frem
Men ikke kun maskinmestrene er kommet godt fra start – også de tre tekniske teknolog-uddannelser, som AAMS udbyder i samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus, oplever tilfredsstillende optag denne sommer.

Således udmærker især automationsteknologen sig med 37 nye studernede på 1. semester, hvilket er rekord. Autoteknologen byder velkommen til 20 nye studerende, og produktionsteknologen til 22.


Herunder kan du se datoerne for de nye studerendes opstart på AAMS:

  • 13. august: Opstart, Adgangskursus fremmødestudie
  • 15. august: Opstart, Adgangskursus fjernstudie
  • 20. august: Opstart, 1. og 4. semester, maskinmester
  • 27. august: Opstart, 1. semester, autoteknolog, produktionsteknolog og automationsteknolog


På Aarhus Maskinmesterskole glæder vi os til at byde alle nye studerende velkommen!