Campus nyt

Gode penge at tjene som maskinmester

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Gode penge at tjene som maskinmester
by Jacob Munkholm Jensen - Thursday, 9 August 2018, 11:26 AM
 

Som bekendt er lønnen ikke alt, men det gør ikke noget, at den er god. Og det er den, når der står MASKINMESTER på eksamensbeviset. Tjek f.eks tallene fra lønstatistikken i denne artikel.

Gode penge at tjene som maskinmester

Uddannelsen til maskinmester er en bred teknisk uddannelse, der giver adgang til at arbejde på land, til søs eller offshore, alt efter hvad du specialiserer dig i. Faktisk får langt de fleste mestre, der dimitterer fra AAMS, en karriere i land, og det er da også her, at efterspørgslen er størst.

Som færdiguddannet maskinmester arbejder man f.eks. som projektleder, miljø- og kvalitetschef eller driftsleder, og jobbet omfatter ofte drift og vedligehold af maskiner, elinstallationer og it i tekniske anlæg.

Og det er der faktisk helt gode penge i!

Ifølge lønstatistikken (2017) fra Maskinmestrenes Forening (MMF) tjener en nyuddannet, privatansat maskinmester i gennemsnit 37.969 kr. om måneden det første år. Der er her tale om job i land, idet søfolks hyre vil være betydeligt større. Men efter bare 5 års ancinnitet vil den landbaserede maskinmesters gennemsnitlige månedsløn være steget til 47.838 kr. Efter yderligere 5 år ligger lønnen på 53.737, og så fremdeles derudad.

Som nævnt er der dog forskel på, indenfor hvilke jobområder man tjener mest. Således viser lønstatistikken fra MMF, at man indenfor elektronikindustrien i gennemsnit tjener 47.652 kroner om måneden, mens man indenfor olie, gas og offshore kan tjene hele 71.940 kr. om måneden.

Men husk: Lønnen er ikke alt, men det gør jo ikke noget, at den er god! smile

Har du lyst til at kigge nærmere på MMF’s seneste lønstatistik – så klik her!