Campus nyt

Husk dine muligheder i XLAB & MakerSpace

 
Billede af Jacob Munkholm Jensen
Husk dine muligheder i XLAB & MakerSpace
ved Jacob Munkholm Jensen - tirsdag den 4. september 2018, 10:47
 


Semesteret er nu godt i gang, og XLAB samt MakerSpace kører derfor igen. XLAB er stedet hvor studerende fra både AAMS og AU har mulighed for at lave imponerende prototyper til deres semesterprojekter samt være en del af sjove frivillige projekter i MakerSpace - som f.eks. at bygge robotter eller selv komme med nye idéer til projekter. For at få adgang til XLAB skal den studerende bestå et sikkerhedskursus og herefter tage kurser til de forskellige maskiner for at få lov at benytte dem.

XLAB aarhus maskinmesterskole


Kurserne starter torsdag d. 6. september kl. 16.30-17:30 i lokale 03.055 med et sikkerhedskursus, som giver adgang til XLAB, hvis du består den efterfølgende test. Sikkerhedskursus vil blive afholdt igen tirsdag d. 11/9 kl. 16:30-17:30 i auditoriet (00.117) for jer, der ikke har mulighed for at deltage i første omgang. Da testen tages på BlackBoard, bedes du derfor medbringe din computer. Tilmelding til kurset er ikke nødvendigt, men du har mulighed for at gøre det på Facebook. Se linket nederst på siden her.

Efter testen vil der være en kort introduktion til MakerSpace og de forskellige maskiner i XLAB. Hvis du består sikkerhedskurset, vil du få tilsendt et link, hvor du kan tilmelde dig Loddekursus, Laserskærerkursus, 3D print (både Stratasys- og CraftBotkursus) og/eller CNC-fræsning - alt efter hvad du ønsker adgang til.

Skulle du være forhindret i at deltage i sikkerhedskurset eller et af de andre kurser i denne omgang, vil der blive afholdt sikkerhedskursus igen d. 29. oktober kl. 16:30 (lokale 00.117) samt kørekortskurser den efterfølgende uge. For yderligere information om kommende kurser henvises til XLABs hjemmeside. I tilfælde af at du allerede har taget sikkerhedskurset men ønsker at tage et eller flere af de andre kurser, bedes ud kontakte XLAB, så de kan sende linket til dig. For kontaktinfo, se nederst på siden.

Arrangementkalender:

  • Torsdag og tirsdag den 6. og 11. sep: Sikkerhedskursus
  • Torsdag og tirsdag den 27. sep og 2. okt: Loddekursus
  • Torsdag og torsdag den 20. og 27. sep: Laserskærer
  • Tirsdag og torsdag den 25. sep og 4.okt: CNC-fræsning
  • Fredag og mandag den 28. sep og 1. okt: 3D print: Stratasyskursus
  • Fredag og mandag den 21. sep og 24. sep: 3D print: CraftBotkursus

For kontaktinfo og yderligere info om XLAB, klik her!

Husk også at følge XLAB på Facebook, klik her!