Campus nyt

AAMS indleder samarbejde med hollandsk universitet

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
AAMS indleder samarbejde med hollandsk universitet
by Jacob Munkholm Jensen - Tuesday, 12 March 2013, 10:52 AM
 

AAMS indleder samarbejde med hollandsk universitet

Rene Meijs, mechanical engineer fra The Hague University of Applied Sciences.

I marts indledte AAMS og The Hague University of Applied Sciences et samarbejde om udveksling af studerende og undervisere. Aftalen blev skudt i gang med et besøg af en hollandsk gæsteunderviser.

Rene Meijs er uddannet mechanical engineer med speciale i energiteknologi, og har mange års erfaring fra både det private erhvervsliv og fra undervisning på universitetet. I en uge i marts var han i Aarhus, hvor han besøgte AAMS, fulgte undervisningen og holdt forelæsning for de studerende. Forløbet var reelt startskuddet på et formelt samarbejde mellem de to institutioner om kommende udvekslinger – først og fremmest af studerende, men også af undervisere.
Og Rene Meijs ser gode muligheder, både for hollandske studerende i Aarhus, men bestemt også for danske studerende i Holland:

”Landene er utrolig ens. At gå en tur i Aarhus føltes ligefrem hjemligt for mig, og kultur og mentalitet ligner også hinanden. Men vigtigst af alt er nok at vores uddannelsessystemer også ligner hinanden – dog ikke forstået sådan, at vores to skoler underviser i de præcis samme ting. Det gør vi ikke, og netop derfor er der god mening for de studerende i at blive udvekslet,” siger Rene Meijs.

Stort udbytte af udveksling
Hvor AAMS eksempelvis lægger stor vægt på viden om forskellige aspekter ved energiteknologi, er hollænderne f.eks. mere optaget af temaer såsom mekanisk design – herunder biler – og energioptimering i bygningsmiljøer.

Når man vælger at tage en del af sin uddannelse på en anden uddannelsesinstitution i et andet land, er det ikke kun et spørgsmål om at opleve en masse eksotiske eventyr. Først og fremmest handler det om at lære noget, som man ikke lige så godt kunne have lært derhjemme. Og ifølge Rene Meijs er dette argument netop krumtappen i det dansk-hollandske samarbejde: Det, man får, er unikt – hvad enten der udveksles i den ene eller anden retning.

”Så der er helt klart mange gode grunde til en dansk-hollandsk udveksling. Især er 5. semester på AAMS meget interessant for hollandske studerende, fordi man her kan vælge det engelsksprogede fag Energy – Technology and Management. Det er et emne, som vores studerende ellers ikke kommer til at stifte ret meget bekendtskab med,” uddyber Rene Meijs.

Hollænderne ligner os
Ifølge international koordinator ved AAMS, Anna Kathrine Jørgensen, er valget af The Hague University of Applied Sciences da heller ikke spor tilfældigt.

"Vi har valgt at samarbejde med Haag, fordi de ligner os. Vi er på samme akademiske niveau, vores studerende ligner hinanden, Holland og Danmark ligner hinanden. Ergo er det på mange måder et nemt samarbejde,” siger hun.