Campus nyt

AAMS introducerer Arduino for Rønde højskole

 
Billede af Jacob Munkholm Jensen
AAMS introducerer Arduino for Rønde højskole
ved Jacob Munkholm Jensen - fredag den 14. december 2018, 12:44
 


På denne uges 2 dages Arduino-introkursus deltog en ekstra gæst, nemlig Poul Abildgaard, som er underviser på Rønde højskole.
Men hvordan hænger det nu sammen?

Samarbejde med Rønde Højskole_arduino_aarhus maskinmesterskole

Poul Abildgaard (tv), som er underviser på Rønde Højskole, sammen med 1. maskinmester semester på Arduino-kursus.


Såre enkelt og ligetil! Rønde højskole har nemlig specialiseret sig i en række studieforberedende kurser. På højskolen kan kursisterne bl.a. vælge linjefaget Science & Technology, som er tilrettelagt for dem, der overvejer "en uddannelse som ingeniør eller en anden naturvidenskabelig eller teknisk uddannelse." 

Vi vil jo gerne have, at højskolen inkluderer maskinmesteren og de tekniske teknologer på deres liste over oplagte videregående tekniske uddannelser.

Derfor har AAMS inviteret højskolens undervisere i dette linjefag til at komme og være med i Arduino-kurset, og ad den vej få øjnene op for de muligheder, maskinmester-uddannelsen tilbyder. Alt for mange ved nemlig ikke for alvor, hvad maskinmesteren står for. I bedste fald har folk ofte en lidt gammeldags forestilling om en sømand og en blå kansas kedeldragt, og indsatsen for at bløde op på denne stereotype opfattelse er et stykke arbejde, vi sikkert aldrig bliver helt færdige med.

Derfor er samarbejdet med Rønde højskole en god idé, som også kan tænkes testet i andre sammenhænge.