Campus nyt

Rygning forbudt på AAMS

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Rygning forbudt på AAMS
by Jacob Munkholm Jensen - Monday, 7 January 2019, 11:53 AM
 


Omkring studiestart er det som regel en god idé at repetere reglerne: Rygning er forbudt overalt på AAMS.
På arealet omkring Navitas-bygningen må der ryges i de afmærkede rygeområder - men f.eks. ikke lige udenfor hovedindgangen.

Rygning forbudt på AAMS


Rygeforbuddet i AAMS's bygninger gælder også e-cigaretter. Dampen fra e-cigaretterne aktiverer røgalarmerne lige så let som var det rigtig røg. Desuden er bygningen spækket med sensorer, der detekter flammer. Derfor vil f.eks. strøgne tændstikker og lighterild også risikere at sætte alarmen i gang. Mange rygere vælger undertiden at tænde cigaretterne lige udenfor hovedindgangen. Dette er dog ikke tilladt, og vi henviser til rygeskuret ved siden af nedgangen til cykelparkeringskælderen.

Bemærk i øvrigt, at alle toiletter er forsynet med detektorer, og at Facility Management (FM) kan se præcis hvilke detektorer, der aktiveres. Derfor - hvis nogen skulle finde på at ryge på toilettet - vil de som regel blive snuppet på fersk gerning. Aktiveres alarmen, vil bygningen blive rømmet og brandvæsenet tilkaldt. I så fald koster det op mod 6.000 kroner for den, der måtte have aktiveret den via rygning på f.eks. et toilet.

Så derfor: Respekter rygeforbuddet og ryg kun i de afmærkede områder omkring Navitas-bygningen.