Campus nyt

AAMS-studerende i forskningsprojekt

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
AAMS-studerende i forskningsprojekt
by Jacob Munkholm Jensen - Wednesday, 27 February 2019, 12:24 PM
 


AAMS anvender også studerende i anden etape af det forsknings- og udviklingsprojekt (FoU), som skal undersøge pumpedriften på transmission linje.

8 sem studerende fou
Jacob, Casper, Lasse, Asmus og Dennis, alle 8. semester, udgør den nye FoU-gruppe.


Studerende arbejder videre på et FoU-projekt omhandlende optimal effektregulering af pumper på transmission linjen mellem Studstrup og Odder. Opgaven har ændret sig fra en effektregulering til en løbende måling af specifikationerne for pumpens performance. Det kan f.eks. gøres ved hjælp af en rasperry pi, arduino, som løbende sammenholder pumpekurverne med det, pumperne faktisk leverer. Det forventes at AAMS' pumpestande også skal indgå i målingerne.

Drømmen er at det kan blive til et produkt, som måske kan kommercialiseres, eller at man får lavet en vidensbank for branchen i forhold til lagring af performance for pumper. I sit projekt havde lektor Allan Abildskov brug for en gruppe studerende til at opstille og anvende komponenter på den eksisterende pumpe i Odder, samt til at indhente lagerdata vha. af en rasperry pi, arduino eller lignede. Det har han nu fået, og den nye gruppe består af et hold 8.semester-studerende fra teknisk projektlederlinjen.

Som videregående uddannelse er AAMS forpligtet til at allokere ressourcer til forskning og udvikling inden for sit ekspertisefelt, og AAMS har i øjeblikket gang i afskillige FoU-projekter.