Campus nyt

Alternativet til Costa Del Sol

 
Picture of Kristoffer Mølstrøm
Alternativet til Costa Del Sol
by Kristoffer Mølstrøm - Wednesday, 11 September 2019, 1:30 PM
 

De studerende har i efterårets værkstedsprojekt fået til opgave at lave noget, der klinger på bæredygtighed. Jeg tog ned i projekthallen for at få en aperitif på det, der er i vente til ferniseringen den 25. oktober.

sem1sem2sem1sem1


Bæredygtighed på menuen
Der er ingen tvivl om, at kreativiteten lever i bedste velgående, hvis man stikker hovedet ind i projekthallen og værkstederne i disse dage. De studerende er i fuld sving med at producere nye værkstedsprojekter, som de skal være færdige med til ferniseringen den 25. oktober. I år dufter projekterne af bæredygtighed.

– Vi er ved at lave en elektrisk, terrængående trækvogn til børnefamilier og daginstitutioner. Den kører på solenergi, og der er to batterier, så det ene oplader, imens det andet er i brug, fortæller studerende, Anders Mortensen.  

Men hvorfor kunne man så fristes til at spørge sig selv…  Men der har Anders og resten af studiegruppen et prompte svar.   

– Fordi med en terrængående trækvogn kan man skabe et endnu større incitament for børnefamilier til at komme ud i den friske luft og natur. Og det vil skabe et sundt og bæredygtigt alternativ til at flyve til steder som Costa Del Sol.

 

Drivhus til lejligheden og en sorteringsmaskine

En anden gruppe er i gang med at udvikle et såkaldt vertical farming device, der på dansk betyder et drivhus til lejligheden eller indendørsproduktion, hvor der plantes i lodrette lag.

 – Sollyset får vi fra en LED-pære og vandet er i vandbeholder, der transporteres rundt i systemet. Det faktum, at der ingen jord er med i ligningen, betyder, at vi sparer 91 % vand i selve produktionen, fortæller David.

En anden gruppe er i gang med at lave en sorteringsmaskine til skruer, der er anvendelige når håndværkere f.eks. skal skille en midlertidig konstruktion, som ofte ses på festivaler og lignende. Alle skruetyper ender derfor ikke i én stor kasse, men i stedet i kasser til hver skruetype.