Campus nyt

HTX'ere bygger robotter og får intro til AAMS

 
Picture of Kristoffer Mølstrøm
HTX'ere bygger robotter og får intro til AAMS
by Kristoffer Mølstrøm - Tuesday, 1 October 2019, 1:18 PM
 

I dag er en HTX-klasse fra Aarhus Tech i Skanderborg på besøg i huset for at få en introduktion til Aarhus Maskinmesterskole og vores uddannelser. Det er en del af et nyt brobygningsforløb mellem AAMS og Aarhus Tech, der skal give HTX-elever et bedre kendskab til AAMS. 

HTXHTX

Som HTX-elev kan et heldagsskolebesøg lyde en anelse tørt, men når man får lov til at bygge robotter nede i Makerspace, lyder det straks meget sjovere.

”Selvom det ikke fortæller alt om det at gå på Aarhus Maskinmesterskole, giver det alligevel et bedre billede end at gå til et åbent hus. Det er fedt, at vi både får lov til at arbejde med noget konkret og bliver introduceret til skolen i generel forstand. Så lærer vi noget teknisk og bliver klogere på skolen”, fortæller Oliver, der er en af de 16 HTX-elever.     

Et fremtidigt brobygningsforløb

Det er første gang, at vi laver et brobygningsforløb med Aarhus Tech, og det er håbet, at vi i fremtiden kan få endnu flere af disse besøg.

Underviser på HTX på Aarhus Tech, Jørn Sanggaard, mener da også, at det faktisk er et godt og gensidigt win-win-samarbejde. 

”Mine elever ser ”verden” udenfor, og får en oplevelse af, hvilke uddannelser der rent faktisk er til dem, når de er færdige med HTX.”

Udover at bygge robotter i Makerspace har HTX-eleverne fået en præsentation af AAMS og ikke mindst en rundvisning på Navitas og i Mejlgade.