Campus nyt

Uddannelsesministeren besøger AAMS

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Uddannelsesministeren besøger AAMS
by Jacob Munkholm Jensen - Friday, 19 April 2013, 4:32 PM
 

Uddannelsesministeren besøger AAMS

19. april besøgte uddannelsesminister Morten Østergaard AAMS, hvor han blandt andet hørte mere om fjernundervisning, besøgte værkstederne og fik en rundvisning på Navitas.

Det var en tydeligt imponeret uddannelsesminister, som fredag den 19. april under et besøg på AAMS fik mulighed for at dykke en smule ned i flere af de aktiviteter, som foregår rundt om på skolen. Således stak han også hovedet indenfor i værkstederne, hvor han fik sludret lidt med nogle studerende.

For Morten Østergaard er maskinmesteruddannelsen interessant på flere måder. Dels oplever erhvervslivet stor efterspørgsel på nyuddannede maskinmestre, og dels tilbyder den en videregående uddannelse til både faglærte og studerende med en gymnasial uddannelse.

Dobbelt uddannelsesløft på vej
Og netop det, at man ikke behøver en studentereksamen for at læse videre på AAMS, falder fint i tråd med regeringens ønsker:

”Vi er i gang med at forberede en erhvervsuddannelsesreform, og det er i meget høj grad med henblik på at lave et dobbelt uddannelsesløft – at de ufaglærte bliver faglærte, og en del af de faglærte får en videregående uddannelse,” sagde ministeren og supplerede:

”Det er af afgørende vigtighed at vi får fortalt de unge, at man, selvom man tager en erhvervsuddannelse, også kan få en videregående uddannelse. Og der er maskinmesteruddannelsen et rigtig godt eksempel – også fordi jobsikkerheden bagefter er så høj, som den er.”

Bagefter gik ministeren, som jo oprindelig er aarhusianer og har sin valgkreds her i byen, en tur over på Navitas, hvor Anders Hanberg viste rundt i skolens kommende domicil.

Se flere billeder fra besøget på facebook - klik her!