Campus nyt

Minister: Kæmpe potentiale i fjernundervisning af maskinmestre

 
Billede af Jacob Munkholm Jensen
Minister: Kæmpe potentiale i fjernundervisning af maskinmestre
ved Jacob Munkholm Jensen - mandag den 22. april 2013, 11:24
 

Minister: Kæmpe potentiale i fjernundervisning af maskinmestre

Anders Hanberg Sørensen viser Morten Østergaard rundt på Navitas.


Under uddannelsesministerens besøg på AAMS blev han især imponeret over mulighederne i skolens fjernundervisning.


Med betegnelser som ”et gennemtænkt pædagogisk koncept” og ”et kæmpe potentiale” roste uddannelsesminister Morten Østergaard AAMS’ fjernundervisningskoncept til skyerne, da han fredag den 19. april aflagde besøg på skolen.

Som en del af programmet overværede ministeren et oplæg om maskinmesteruddannelsen via e-learning, præsenteret af lektor Per Hessellund samt en studerende. Under oplægget, der delvist foregik som en videokonference, fik Morten Østergaard indblik i de mange forskellige facetter og udfordringer i forbindelse med fjernundervisning, og blev helt klart inspireret.

”Skolens fjernundervisningskoncept virker overordentlig gennemtænkt, også pædagogisk. Nøglen er, at der er et meget stærkt pædagogisk koncept, som i den grad udnytter de muligheder, der er – men som også tager hånd om nogle af de børnesygdomme, som fjernundervisning kan lide under,” ræsonnerede ministeren efter besøget.

Videregående uddannelse til flere
Men vigtigst af alt var budskabet om, at modellen giver uddannelse til nogen, som bl.a. af geografiske og familiemæssige årsager ellers ville have svært ved at få det.

”Der er et kæmpe potentiale her, og AAMS fik i dag på forbilledlig vis demonstreret, at man med fjernundervisning har været i stand til at få folk i uddannelse, som måske ellers ikke ville være kommet det. Og det er jo netop essensen af det, vi arbejder med: Nemlig at få et generelt uddannelsesløft. Så det var meget inspirerende,” sagde Morten Østergaard.


Se flere billeder fra besøget på facebook - klik her!