Campus nyt

AK'ere får Danmarks måske bedste snit

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
AK'ere får Danmarks måske bedste snit
by Jacob Munkholm Jensen - Monday, 24 June 2013, 11:53 AM
 

AK'ere får Danmarks måske bedste snit

Fjorten 12-taller! AK-B klassen har netop overstået fysikeksamen. Med et gennemsnit på 10,14 har klassen måske fået landets højeste klasse-snit i fysik. Censor har aldrig set noget lignende!

Sommerferien står for døren, og den bliver altid ekstea god når eksamerne er godt i hus. For AK-B klassens 29 kursister er fornøjelsen særligt mærkbar efter en forrygende fysik-eksamen. Med bl.a. fjorten 12-taller, otte 10-taller og seks 7-taller scorede klassen et samlet gennemsnit på imponerende 10,14. Det er muligvis det højeste gennemsnit på dette niveau i hele Danmark. Det var i hvert fald censors umiddelbare vurdering.

"Efter eksamenerne udtalte censor, at hun i sine 30 år aldrig har set noget lignende, og at det formentlig er landets højeste snit" fortæller en mindst lige så imponeret fysik-underviser Jens Vinther.

Jens, som jo forlader os efter sommerferien til nye og spændende udfordringer, kunne ikke ønske sig en bedre afslutning på skoleåret. Ikke bare bestod hele klassen flot, men det tårnhøje gennemsnit var alligevel et ekstra krydderi. Når et 10-tal trækker det samlede gennemsnit ned, så siger det ikke så lidt om det generelle niveau.

"På klassen har vi siden den første uge arbejdet med coorperative learning, hvor kursisterne har lært at undervise hinanden via oplæg mv. Det handler om at lære noget mens man lærer fra sig. På den måde har vi på en måde trænet til eksamen hele tiden, og man kan vist godt sige at det er lykkedes," erklærer Jens.