Campus nyt

Velkommen til nyt design og nye muligheder

 
Per Hessellund
Velkommen til nyt design og nye muligheder
by Per Hessellund - Thursday, 2 August 2012, 5:38 PM
 

Ny campus

Måneders forberedelse og arbejde er nu endelig implementeret på skolens servere, således et længe ventet løft af designet på elektroniske campus kan tages i brug. Designet er bygget ud fra skolens nye designmanual der blev lanceret i efteråret 2011, hvilket har skabt mulighederne for at kombinere de grå farver med de lidt friskere røde, grønne, gule og orange farver, således der bliver lidt “liv” på siderne.

Designet er blevet udviklet i et samarbejde Synergy Learning i Irland, i en proces hvor designet udviklede sig fra en meget simpel prototype, som var sat op ud fra diverse ønsker til designet, fremtil det der nu kan præsenteres. Designer Caroline Kennedy fra Synergy Learning siger dette om arbejdet med vores design >>It was quite an interesting job to twist the very masculine design into a site which appeals to both the eye and mind.  However, the merge of Synergy Learning’s abilities and Aarhus’s brand approach resulted in an exceptional web presence.<<

Siderne er afprøvet i Internet Explore, Firefox, Google Chrome og Safari, og virker i disse browsere. Skærmbredden er sat til 1280 pixel.

Endvidere er der udviklet et særligt mobilt design, således du kan tilgå siderne fra din smartphone i et optimeret design.

Mobil design

Organiseringen af vores campus er, som den tidligere har været, med et overordnet kursus kaldet “Skolen”, hvor du kan finde alle de overordnede planer som vedrører alle på skolen. Det er også her du finder De Studerendes Forening (DSF), eller referaterne fra diverse udvalg.
Alle studerende skal endvidere tilmelde sig deres fagkurser, samt semesterkurset der er gældende for netop deres semester. Fra forsiden kan du finde en oversigt over kurserne i bunden af siden.
Semesterkurset er et overordnet kursus for alle på semesteret. Det er fx her tværfaglige projekter diskuteres.
På fagkurserne vil alle klasser på semesteret have adgang, således du kan følge med i, hvad der sker i de øvrige klasser.

Der er lavet en kort videointroduktion til siderne som du kan se her: Link

Google Apps

Foruden vores campus vil du også blive tilføjet vores Google Apps konto.
Vi har i flere år benytte Google Apps i forbindelse med fjernundervisningen, da der findes mange gode samarbejdsværktøjer i Google Apps.

Google Apps er Googles office pakke der bl.a. indeholder følgende værktøjer:

  • Mail
  • Drev (Tekstbehandling, Formularer, Regneark, Fildeling)

Google Apps og specielt Google Drev er efterspurgt af vore studerende i forhold til samarbejde omkring filer og dokumenter. Google Drev har samme funktionalitet som Dropbox, men har nogle klare fordele i forhold til, at man kan styre delingen bedre fx således, det kun er folk med AAMS-login, der kan få adgang til dokumenterne.

Indtil videre skal du benytte et særskilt login til din Google Apps konto, hvor dit brugernavn er som til campus efterfulgt af @campus.aams.dk, men din kode er selvvalgt efter første login.

Kom Godt i gang

Der er oprettet et værktøjskursus, hvor du kan finde vejledninger og “kom i gang” vejledninger - du finder kurset her: LINK