Campus nyt

Navitas revisited – med AK’erne på rundvisning

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Navitas revisited – med AK’erne på rundvisning
by Jacob Munkholm Jensen - Tuesday, 1 October 2013, 12:32 PM
 

Navitas revisited – med AK’erne på rundvisning


I disse dage har AK’erne tværfaglig projektuge om Navitas. Derfor har rektor Anders Hanberg haft travlt med rundvisninger på den nyligt genåbnede byggeplads.


Måske bemærkede du dem: Flokke af unge mænd iført arbejdshjelme, gule veste og sikkerhedssko på vandring fra Borggade igennem byen til Navitas på havnen og tilbage igen. I mandags havde Anders Hanberg nemlig dagen fyldt med rundvisninger på Navitas, hvor samtlige AK’ere skulle forbi byggepladsen og suge inspiration til sig.

Deres tværfaglige projekt drejer sig nemlig om Navitas-byggeriet, og derfor var det da også temmelig heldigt for dem, at aftalen om en genoptagelse af byggeriet nåede at komme på plads i sidste uge. Projektet kan fokuseres på såvel emner fra planlægnings- og byggeprocessen som på hvordan dele af det færdige hus bør fungere. Faste elementer i forbindelse med projektet er problemformulering, diskussion, analyse, konklusion, kildehenvisning og mundtlig præsentation.

Og selvom AK’erne altså først tog hul på emnet i mandags, er der allerede blevet stillet mange relevante spørgsmål til teknisk chef Poul Boisen, som står til rådighed med sin viden. Som bekendt skal Navitas stå klar til indflytning ultimo juni 2014.

Liv på byggepladsen
I alt tre rundvisninger blev det til henover dagen, hvor Anders førte flokkene rundt i bygningen, op og ned igennem etagerne og fortalte anekdoter om byggeriet. Ved at benytte det fikse Tourguide-system, som gjorde Anders i stand til via en mikrofon at tale direkte ind i kursisternes hørebøffer, kunne han vise rundt uden hensyntagen til larmende maskiner og uhensigtsmæssig akustik.

Systemet ejes i øvrigt af skolen og er oplagt at benytte ved virksomhedsbesøg og andre steder, hvor larmen bliver et problem. Dog næppe i Nødstoppet om fredagen.

Selvom alt har stået stille i en måned, er der efterhånden ved at komme liv på byggepladsen igen. Det er godt at se, og i den forbindelse er larmen jo nærmest sød musik i ørerne. Siden mit sidste besøg på stedet engang i foråret er der allerede sket en del hen over sommeren. Udenfor arbejder således gravemaskinerne, og indenfor er bl.a. malerne i gang med at spartle gipsvægge. I atriumet, som skal føre dagslyset dybt ned i bygningen, er man i gang med at plante bambusstokke, som senere skal bære forskellige vækster i et grønt miljø i bunden. Alt sammen konturer af det, vi alle går og venter på.

Der er stadig langt endnu, det er tydeligt nok. Men juni 2014 ligger også et godt stykke fremme i kalenderen.

Se flere billeder på facebook – klik her!