Campus nyt

Opfordring fra studievejledningen: Brug os! / Call from the student Counselling: Use us!

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Opfordring fra studievejledningen: Brug os! / Call from the student Counselling: Use us!
by Jacob Munkholm Jensen - Thursday, 31 October 2013, 1:14 PM
 

Opfordring fra studievejledningen: Brug os!

Fra venstre: Simon, Tom og Henrik.

Studievejledningen ved AAMS ser tendenserne i samfundet afspejlet i de studerende, hvor flere rammes af stress og en manglende evne til at prioritere deres tid. Det kan betyde forringet livskvalitet og forringet mulighed for at gennemføre studiet, advarer studievejlederne. Men der er altid hjælp at hente.

”Vi ser en tendens til stress hos flere studerende. Folk får det dårligt, fordi de ikke er skarpe nok på at prioritere hvad der er vigtigst for dem,” forklarer studievejleder og koordinator Simon Djernæs, som sammen med Tom Andersen og Henrik Møller Nielsen udgør studievejleder-teamet på AAMS.

En del af maskinmester-professionen handler om at kunne prioritere, og det er en disciplin, som studiet giver dig god mulighed for at få ind under huden.

Stress-symptomerne kan handle om prioritering af opgaver, men også om evnen til at studere på den rigtige måde. Du skal vide hvordan du bedst muligt tilegner dig nyt stof og sætter dig ind i ny viden. I det daglige er der for mange eksempler på studerende, som går til bunds i detaljen uden for alvor at se dens placering i det store billede.

”Nogle af vores studerende graver et hul med teske i stedet for at bruge en skovl,” som Simon Djernæs udtrykker det, og det bekymrer ham oprigtigt. ”Hvis man ikke lærer hvordan man knækker koden til at tilegne sig stof på en teoretisk krævende videregående uddannelse, så betyder det øget arbejdspres og ringere kartakterer,” konkluderer han.

Ny studieordning udfordrer mange
”Den nyeste studieordning på AAMS kræver andre kompetencer. Vi har netop udarbejdet den for at imødekomme professionens behov, så derfor kræves der øget ansvarlighed af de studerende ved at de f.eks. træder i karakter og er med til at sætte dagsorden, f.eks. ved at bede om vejledning. Der er simpelthen større rum for indflydelse. Vi arbejder på at lære de studerende hvordan de skal gribe det an. Hvordan de studerer på den måde. Hvordan de tager ansvar for egen læring. Men jeg oplever ikke at vi er i mål endnu,” siger Tom Andersen.

Heldigvis er der hjælp at hente. I studievejledningen er man både gearet til og har afsat tid til at hjælpe alle dem, der henvender sig. 

”Vores studerende er rigtig gode til at støtte hinanden. Når man siger til sin kammerat, at nu skal han altså få en snak med os, så er det et udtryk for stor omsorg. Og vi oplever typisk, at dem, der kommer her, er glade for den sparring vi giver. Vi er hverken venner eller familie. Vi bestræber os på at give en uvildig vejledning, og på at finde ind til varige løsninger. Mirakler ser vi ikke, men vi ser rigtig mange, der arbejder med sig selv for at komme hele ud,” forklarer Simon Djernæs og understreger:

”Når alt kommer til alt, så vil vi jo bare gerne støtte alle i at komme så hele og stærke igennem uddannelsen som muligt. Så derfor: Brug os!”

Læs i øvrigt artiklen ”Få et 360 graders studietjek” – klik her!

Læs i øvrigt artiklen ”Tilbud om deltagelse i inspirationsgruppe” – klik her!

Læs mere om studievejledingen, mødetider og kontaktinfo - klik her!


Bemærk: Man skal være logget på campus for at tilgå artiklerne i ovenstående links!


Picture of Daniel Vel Jeppe
Ang: Opfordring fra studievejledningen: Brug os! / Call from the student Counselling: Use us!
by Daniel Vel Jeppe - Thursday, 31 October 2013, 12:45 PM
 

Noget hurtigt praktisk info om hvor, hvordan og hvornår man møder jer, ville være dejligt. Er man stresset, skulle hjælpen helst være så nem som mulig at få fat på.

Picture of Jacob Munkholm Jensen
Ang: Opfordring fra studievejledningen: Brug os! / Call from the student Counselling: Use us!
by Jacob Munkholm Jensen - Thursday, 31 October 2013, 1:15 PM
 

God pointe! Jeg har tilføjet et ekstra link nederst i artiklen.