Campus nyt

Husk infomøde den 20. november om AAMS og kapsejlads / Remember orientation about the Unipark race

 
Picture of De Studerendes Forening
Husk infomøde den 20. november om AAMS og kapsejlads / Remember orientation about the Unipark race
by De Studerendes Forening - Tuesday, 19 November 2013, 12:14 PM
 

Skal AAMS stille hold til næste års Kapsejlads i Uniparken?


Selvfølgelig skal vi det, men det kræver at vi forbereder os ordentligt. Det er nemlig ikke bare sådan lige at få lov til. I 2014 vil DSF forsøge at stable et hold på benene - er du klar? HUSK infomødet på onsdag! 


20. november indbyder tovholder Claus Buus (3. semester) til informationsmøde for alle, som kunne tænke sig at være med til planlægningen. Der skal stilles et hold (gerne folk fra det nuværende 1. semester, som til foråret går på 2. semester), og der skal planlægges et show og en ansøgning. På informationsmødet vil Claus fortælle om de ting, der skal gøres, og vurdere om opbakningen på AAMS er stor nok.

Så husk at møde op, hvad enten du har tænkt dig at sejle med eller ej! Tid og sted: onsdag den 20. november kl. 12.30 i AUD1.

Lidt om begivenheden 
Kapsejladsen er en årligt tilbagevendende ølstafet på en af søerne i Universitetsparken i Aarhus. Den første kapsejlads blev afholdt i 1991 og stafetten har således eksisteret i mere end 20 år. Dysten er som udgangspunkt første fredag i maj.

Dysten går i al sin enkelthed ud på at krydse søen i en hvilken som helst oppustelig anordning, som man selv medbringer, drikke 1 øl, dreje 10 gange omkring flasken og derefter komme tilbage over søen på samme måde igen. Hver uddannelse skal stille med 5 deltagere, hvoraf mindst 1 skal være kvinde. En væsentlig del af arrangementet, er de forskellige holds indmarch ned til søerne. Ofte består disse af større koordinerede opsætninger af de enkelte hold, som regel i kostume. 

I tidens løb har holdenes indmarch budt på både helikoptere, kameler og en elefant. Der dystes om æren og trofæet "Det gyldne bækken". Af uransagelige årsager har medicinstudiet vundet hovedparten af dysterne, men også økonomerne og idræt har kunne gøre krav på "Det gyldne bækken". Men det burde tilhøre Aarhus Maskinmesterskole ...

I 2013 var det igen medicin, som vendt. Dysten blev overværet af ca. 20.000 tilskuere.

Læs mere om kapsejladsen på AAU's hjemmeside - klik her!